Rss

GAIA RADIĆ – Umjetnički blog – Black Clinic 3.0 “Clash of the worlds – virtual meet physical”

1.

Mislim da neću puno pogriješiti kad kažem da u današnjem vremenu razvoj svakog koncepta započinje jednim Google searchom. Potom se taj jedan Google search pretvori u zaron u zapletene dubine interneta, iz kojih se iskopa puno zanimljivih informacija. Dok istražujem, volim črčkati po papiru i simultano brainstormati, pa ovdje vidimo dio tog početnog procesa.

.

.

.

2.

U svijetu 3D modeliranja je uvijek najpametnije započeti s jednostavnim geometrijskim tijelima, te ih potom razvlačiti u zanimljivije forme. U ovoj eri mog umjetničkog izričaja, primjećujem da sam puno naklonjenija organskim oblicima nego što je to bio slučaj kad sam tek započinjala s 3D-om. Zasad mi se sviđa u kojem se smjeru priča razvija za virtualnu izložbu, jedva čekam. : )

.

.

.

3.

Nastavljamo dalje s modeliranjem objekata u Blenderu… Stvari estetski izgledaju jako dobro, ali mi uzimaju i mnogo vremena, pa sam se morala dobro organizirati. U svakom slučaju, recimo da je pola posla gotovo!

.

.

.

4.

Dodavanje materijala i slaganje palete boja mi je vjerojatno najdraži dio renderiranja. Svaki objekt ima drugačiji karakter, te sam ih odlučila tretirati poput cjelovitih „entiteta“, odnosno svojevrsnih „persona“. Svaki je specifičan na svoj način i želim da odašilje svoju posebnu energiju.

.

.

.

.

Projekt Dubrovnik Postmodern je sufinanciran u sklopu poziva UP.02.1.1.14 Umjetnost i kultura online bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 462.378,36 kn, od čega je 393.021,61 kn sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 69.356,75 kn iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

This image has an empty alt attribute; its file name is dubrovnik-postmodern-lenta.png
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr
Sadržaj ove podstranice isključiva je odgovornost Univerzalnog Istraživačkog instituta UR.